Toplu SMS gönderimi yapan pazarlama şirketleri oldukça popüler. Güncel bir yazıda teknik bir detay hakkında anlatım yapacağım. Cebinize gelmeye devam eden Toplu SMS mesajları ne zaman son bulacak diye düşünmeyin.

Toplu SMS faaliyetleri 90’lı yıllarda büyük ölçekli firmaların reklam ajansları tarafından planlandı. Toplu SMS sistemi ile birlikte belirli kişilere mesajlar gönderiliyordu. Özel randevu talepleri bu sayede karşılık buluyordu. Çok önemli hatırlatmalar da insanlara bu kanaldan yapılırdı. Bir şey ne kadar az kullanılırsa o kadar değerlidir. Bu mantık toplu sms kanalında da geçerli. Günden güne daha fazla insana ulaşmak, daha fazla firmanın ve kişinin ulaşılır olması bir kanalı hayatımıza kazandırdı. Toplu SMS sadece müşterilere gönderilen bir sistem olmaktan bu noktada çıktı.

Toplu SMS pazarlama şirketleri

Toplu SMS artık her firmaya gönderilen bir pazarlama aracı haline geldi. Pazarlama faaliyeti olarak kullanılması ise 2015 yılına kadar devam etti. Dünyanın bazı ülkelerinde önemli bir pazarlama aracı olarak kullanılıyor olsa da ülkemiz için durum farklı. Toplu SMS sistemlerinin teknolojiye entegrasyonu, onun kaliteli bir pazarlama aracı olmasındaki en hassas parametre.

Toplu SMS Sistemleri Pazarlama

Toplu sms sistemleri pazarlama yapan firmalar 10 dakikada bu konuyu anlayabilir. Süreç çok basit. Ünlü markaların mağazalarında bir kişi geleni karşılamak için kapıda bekler. Bu bekleyiş her kişiyi karşılamak ve onlara özel hissettirmek için bir cevap vermektir. Ekstra bir konuşma veya giriş cümlelerine spontane konuşmalara girmezler. Zaten orada bulunmaları başlı başına bir ciddiyet göstergesidir. Zamanınız kıymetine ilk adımınızdan itibaren değer verilen yerdesinizdir.

Obama ile MMS gönderimi
toplu SMS gönderimi

İşte bu detay pazarlama süreci için aslında hiç de kolay olmayan bir yönetimin başlangıcıdır. Toplu mesaj gönderimi yaparak kişiye kendini özel hissettirdiğinizi düşünürseniz bu örneği aklınızdan çıkarmayın. Toplu mesaj gönderimi yapılan kişiler kendilerini özel hissetmez. Onlara kendilerini özel hissettirmek için yapmanız gereken şey gerçekten özel hissettirmektir.

Pazarlama ilgili; kurgular, strateji adımları, ürün geliştirme, görünüm, konumlandırma çalışmaları aslında bir bilimin uygulama adımlarıdır. Bu adımlar “gibi” gösterilerek değil hesaplanarak yapılmalı. Öyle ki toplu mesaj sadece bir örnek. Yüzbinlerce kişiye atılan mesajların hedefi nedir? Bunun hedefi, satışları artırmak mı? Müşteri memnuniyetini artırmak mı?

Pazarlama hedefi ne olarak belirlenirse belirlensin. Belirlenmesi yeterlidir. Bir sonraki adım o hedefe nasıl ulaşılacağıdır. Zaten görülür ki mesaj gönderimi yaparak satış da yapabiliyorsunuz fakat aldığınız şikayetler var. Bu şikayetlere önem vermeyen firmaları bir kenara bırakalım. Bu şikayetleri önem veren firmalar ne yapmalıdır konusu ile ilgilenelim. Yapılması gereken şey sadece düşünmektir. Bu şikayetleri neden alırsınız? Kimse okumadığı mesajdan şikayetçi olmaz. İnsanlara okuduklarında onlara avantaj sunacak bir içerik sunun. İşte yazının başarı öyküsü tam da burada yer alıyor. Toplu mesaj gönderimi gibi neredeyse tamamen bitirilmiş bir pazarlama kanalı bile içerikle hayat bulabilir.

toplu mesaj gönderen firmaların gönderdikleri örnek mesajlar
toplu SMS gönderen firmaları

İçerik yönetiminin bu denli önemli olduğuna bir diğer kaynak ise izlenen reklamlardır. Reklamlar ne kadar mal edilirse edilsin, aklınızda kalan bir reklam filmini düşünün. Bu film hiç kaygısız ne şirketiyle ne maliyetiyle ne de finans yönetim süreci ile aklınızda kalmıştır. Reklam filmini hatırlama nedeniniz onun size dokunuşudur, hissettirdiğidir.

Toplu SMS Nasıl Pazarlama Aracı Olarak Kullanılmaya Başlandı?

Toplu mesaj sistemlerinin pazarlama aracı olarak doğuşu 90’lı yılların başlangıcıdır. Toplu mesaj sistemlerinin pazarlama aracı olarak herkes tarafından kullanıldığı tarih ise 2000’li yılların başlangıcıdır. Nedeninde ise çok fazla gizem bulunmaz. Bu dönemlerde e-posta pazarlamanın hayatımıza hızlı girişi mesaj sistemlerinin daha çok tercih edilmesi için düşük maliyetlere çekilmesine neden oldu. Bu düşük maliyet sonucunda ise, daha fazla firma sistemi test etme imkanı buldu. Söz konusu dönemlerde toplu mesaj pazarlama servisi sağlayan şirketlerin sayısı oldukça fazlaydı.

Bu fazlalık bir gün son bulacaktı. Bu düşünce öyle de gerçekleşti. 2015 yılında ülkemizde alınan kararlar vardı. Bu kararlar sektörün gerçek bir araç haline dönmesine neden oldu. Günümüzde toplu mesaj iyi bir pazarlama aracı olarak kullanılıyor mu cevabı sizlere bırakıyorum.

Toplu SMS Pazarlama için nasıl kullanılır?

Toplu SMS pazarlama için nasıl kullanılır, düşünen çok fazla firma yok. Toplu SMS sistemi nasıl bir başarı aracı yapılır düşüncesinde satış şirketi bulmak daha zor. Toplu sms sistemi başarılı bir pazarlama aracı olarak halen kullanılabilir. Bu kullanımı başarılı bir stratejiye dönüştüren firmaların stratejileri ise oldukça basittir.

Hazırlıklı olmak, “Doğru pazarlama günü için hazırlıklı olun” işte tüm strateji detayı burada saklıdır. Gönderim yapacağınız kişilerin datalarını kullanmak için onların izin vermesini sağlayın. 1000 kişiye mesaj gönderip 10 kişiye satış yapabilme düşüncesini bırakın. İnsanlara bir fırsat sunar; marka deneyimi, satış sonrası destek, ayrıcalıklı servis gibi opsiyonlar sunarsanız pazarlama için doğru kullanımı başlatmış olursunuz.

Toplu SMS Gönderimi Nasıl Yapılır

Toplu mesaj gönderimi yapmak için iki yol vardır. Birincisi telefonunuzdaki listeyi seçerek herkese aynı mesajı göndermektir. İkincisi ise toplu sms şirketi aracılığıyla gönderim yapmaktır. Bu yöntem yasal ve doğru olan gönderimi yapmanızı sağlar. Toplu sms için gerekli belgeler; firmanızın KVKK‘ya uygun topladığı verilere dair döküm, firmanızın ticari sicil belgeleri olmak zorundadır. Bu evrakları gönderdikten sonra aracı şirket size bir başlık açar ve bu başlık kullanıcıya mesajın kimden geldiğini gösterir. Üyeliğiniz onaylandıktan sonra gönderim işlemine başlayabilirsiniz. Bu evraklardan sonra numaralarınızı aracı yetkili firmanın sistemine yükleyin.

  • Numaralarınızı gönderim sırasına göre listeleyin
  • Her firmanın paneli ona özeldir bu sebeple gündüz saatlerinde gönderim yapmayı deneyin
  • Bir mesaj içeriği belirleyin
  • İçerikte web sitenizdeki iletişim sayfasını hedefleyin
  • Kişiye ismiyle yani hitaplı SMS göndermek istiyorsanız önceden deneme yapın
  • İletişim formuna kullanıcıların nereden web sitenize girdiğine dair bir analiz entegrasyonu kurun
  • Bu işlemi belirli periyotlarla farklı içeriklerle gönderin
  • Mesajınıza dönüş yapmayan kişileri tespit edip listeden çıkarın
  • İlk gönderimlerinizin sayısını küçük tutun
  • Kısa listeye gerçekten avantajlı teklifler sunun
  • Mevsimsel indirimler yapın
  • Gerçekten avantajlı bir ürün için mesaja video link yerleştirin. Avantajı mesaj ile değil bu video ile gösterin

Maksimum 10 dakikada düşünerek etkili bir dijital pazarlama yapabilirsiniz. Mesaj sistemlerini ise kullanıcı doğrulama, üyelik tamamlama gibi marka değeri için de kullanabilirsiniz. Bu yaklaşım her zaman markanızı hedefler. Markanızın büyümesine destek olur. Mesaj sistemlerini herkese değil gereken kişiye göndermeyi unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz