Teknolojinin yükselişi ile birlikte sıcak yakınlaşmalara da yeni bir soluk geliyor. Diji seksüellik yani teknolojiyi öncelikli olarak cinsel ihtiyaçlar için kullanma durumu, yakında toplumlarda daha da belirgin hale gelebilir.

Dijiseksüelite üzerine bilimsel bir çalışma yayınlayan Manitoba Üniversitesi profesörü Neil McArthur; “Gerçekçi sanal seks çağına girdiğimizi söyleyebiliriz” dedi. McArthur ve ekibi, Cinsellik ve İlişki Terapisi Dergisi’nde(Journal of Sexual and Relationship Therapy) yayınladıkları araştırmada dijiseksülliğin yükselişinin kaçınılmaz olduğunu belirttiler.

Dijiseksüellik Nedir?

“Bu tarz teknolojiler geliştikçe insanların duruma olan adaptasyonu da artacak ve kendini dijiseksüel olarak tanımlayan kişiler ortaya çıkmaya başlayacak. Bu teknolojiye olan aşinalık arttıkça insanlar seksüel kimliklerinin değiştiğini görecek ve bazıları cinsel ihtiyaçlarını gerçek insanlar yerine bu teknoloji ile giderecek.” diyen McArthur yeni ihtimallere ışık tuttu.

Dijiseksüelliğin yükselişi
“Teach me, Sensei!”

Sanal Gerçeklik teknolojisi gittikçe daha gerçekçi hale geliyor ve cinsel ihtiyaçları gidermede şimdiye kadar görülmemiş seviyede olanak sunuyor. Bazı pornografik siteler(Google it!), kullanıcılarına üç boyutlu rol yapma oyunları sunuyor. Daha da çarpıcı bir örnek olarak seks robotlarını gösterebiliriz. Abyss Creations adlı şirket, 50 farklı cinsel pozisyon sunan ve interaktif bir uygulama ile birlikte gelen “Android love doll” ismli robotu piyasaya sürdü. Kullanıcılar robotun görünüş, vücut tipi ve göz rengi gibi özelliklerini değiştirme şansına da sahip. Birçok robot gerçekçi silkon tene ve kısıtlıda olsa yapay zekaya sahip olarak satışa sunuluyor. Çoğu şirket ürünlerini yaklaşık 20 bin dolar civarında piyasaya sürsede, teknoloji daha da erişebilir hale geldikçe bu fiyatların düşmesi bekleniyor.

Bazı uzmanlar robotların, sıradan cinsel ilişkilerin ötesinde bir seviyeye ulaşacağını düşünüyor. Yapay zeka uzmanı doktor David Levy, 2016 da düzenlenen bir konferansta bir seks robotuyla insanın evliliğinin mümkün olabileceğini düşünüyor: “Cinsel ihtiyaçları gideren robotların var olduğunu düşündüğümüzde gelecekte eş görevi görecek robotların da var olacağını düşünmek mantıklı bir durum. On yıl içerisinde bir insanın eşinde isteyebileceği tüm özellikleri taşıyan robotların üretimi gayette ulaşılabilecek bir hedef”.

Dijiseksüelliğin yükselişi kaçınılmaz gibi gözükse de geleceğin neler göstereceği bir bilinmez olarak kalmaya devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz