Augmented Reality Uygulamaları için 10 adet birbirinden dikkat çekici ürünü listemeleye çalıştık. En iyi 10 artırılmış gerçeklik uygulaması içeriğinde, Arttırılmış gerçeklik olarak hayatımıza hızlı bir giriş yapan bu ürünleri tanıtacağız. Hayatımıza ne zaman müdahil olacağı belli değil. Yine de kullandığımız gün sağladığımız faydanın düşüncesi bile mutluluk için yeterli. Augmented reality uygulamaları kategorisinde geliştirme yapan çok fazla firmanın olmadığını hatırlatalım. Bazı uygulamalar ise ürettikleri faydaya rağmen şaşırtıcı derecede az kişi tarafından biliniyor. Henüz kitlesel pazarlamaya çıkarılmış çok fazla AR uygulaması bulunmuyor. Bu bir kalite kontrol veya kontrollü satış süreci olabilir. Her ne olursa olsun yakın zamanda AR uygulamalarını hayatımızda sık sık kullanmaya başlayacağız.

Augmented Reality bizleri heyecanlandırsa da girişimciler için aynısını söylemek çok da mümkün değil. AR alt yapısına yatırım yapma düşüncesi bile çok pahalı. Bu sebeple büyük e-ticaret firmalarının gelirlerinin bir bölümünü sadece bu alanda üretimler yapmak için aktardığını biliyoruz.

Augmented Reality Uygulamaları 10 Arttırılmış Gerçeklik Uygulaması

  1. WallaMe : Duvarlara, dağlara, taşlara, suya bile yazı yazmak isteyenler vardır. Bu kişiler için oldukça ilginç bir uygulama. WallaMe genelde eğlence için kullanılıyor. Küçük iş yeri sahipleri eğlenceli sosyal medya içerikleri hazırlamak için de bu uygulamayı kullanıyor. Birçok grafik tasarım veya montaj meraklısı için de faydalı bir yardımcı uygulama olabilir. Aslında Paint’i bile çok profesyonel kullananların ortaya çıkardıkları çizimlerden haberdarım. Bu sebeple uygulamayı küçümsemek istemiyorum.
  2. Sun Seeker : Güneş Işını arayıcı, güneşin gökyüzündeki hareketini izleyen ve tahmin eden uygulama. Görünümü ise düz bir pusulayı andırıyor. Belirli bir tarih ve saatte güneşin yolunu ve konumunu gösteren gerçeklik vizörünü arttıran özel bir AR uygulaması. Tahmini güneş doğuşu, batışı gibi özellikleri ile adından daha çok söz ettirecek gibi görünüyor. Özellikle denizcilikle veya dağcılıkla uğraşan kişilere özel bir pazarlama stratejisi uygulanırsa daha fazla kişiye ulaşmaması için hiç bir sebep yok.
  3. Google Lens : Google’ın hem android hem IOS için geliştirdiği uygulama neredeyse tüm geliştiricilerin özel incelemesinde. Bunun sebebi ise kameranızı kullanarak nesneler hakkında detaylı bilgi almanız. Örneğin bir binayı tarayarak bu binanın nerede bulunduğu ne zaman inşa edildiği gibi bilgileri alabilirsiniz. Sıkılmaktan bıktık Google bıkmadı. Google geliştirme ekibinin yaptığı bir uygulama olduğu için de beklentilerimiz yüksek.
  4. Mondly : Evlere şenlik uygulamaları seven tipler için kesinlikle denenmesi gerekiyor. Dil öğrenme programına farklı bir bakış getirmişler. Genç ebeveynlerin çocukların telefon istekleriyle çok fazla meşgul olduğu günümüz için uygun bir uygulama. Oyun oynamak zararlı bir hal almaya başladığında dil öğrenmek maksimum fayda olacak.
  5. The Machines : Apple Kit ile kullanılan bu uygulama oynadığınız en iyi oyunlar arasına girecek. Tabi Augmented Reality uygulamaları kategorisinde. İlk kez deneyim yaşayacaklar için önerilen bir oyun.
  6. Euclidean Skies : Euclidean deyince kendi kendime, kulaklarını çınlattığım kişiler oldu. Bu konunun teknolojide kullanımı ile ilgili farklı bir yazı gelecek. Konumuz AR olunca Euclidean Skies kesinlikle atlanamaz bir uygulama. Puzzle ve Rubik Cube meraklısı iseniz bu uygulamayı kesinlikle deneyin. Şaşıracaksınız.
  7. Thyng : Kendi AR deneyimini oluşturmak isteyen kullanıcılar için vazgeçilmez bir APP olacak. Muadili şimdilik yok denecek kadar az. Thyng alanındaki en başarılı uygulama.
  8. World Blush : Editörler bu uygulamanın genelde Cover Girl diye adlandırılan kişiler tarafından kullanıldığı söylemiş. Zamana yatırım yapmak isteyen kullanıcılar için harika bir uygulama diyebilirim. World Blush ciddi kişiler için iyi bir deneyim sunar diye düşünmüyorum. Eğlenceli farklılığı seven kişiler içinse fotoğrafların üzerine farklı gradient renklerde yazılar yazmak eğlenceli olabilir.
  9. IKEA Place : Sonunda geldik e-ticaret uygulamalarının gelecekteki taht kavgalarına. IKEA place uygulaması alacağınız ürünün evinizde nasıl duracağını gösteren bir uygulama. Sanırım daha fazla anlatmaya gerek yok. Yükleyeceksiniz, göreceksiniz.
  10. Measure : İş makineleri izleme deneyimi gibi gelebilir. uygulamayı yüklediğinizde zaten kolay kullanımı tek bir şey yapmanıza sizi itecek. Nesneler arası mesafe ölçmek için kullanılan measure. Metrenin tarihe karışması için yapılmış en ciddi uygulama.

Augmented Reality Teknolojisi

Augmented reality uygulamaları ile ilgili gelecek yazılarımızı takip edinar uygulamaları AR uygulamaları yazı listesine abone olabilirsiniz.

Augmented Reality, sanal gerçeklik makyaj uygulamaları yazımız da ilgini çekebilir. En iyi 10 artırılmış gerçeklik uygulaması içeriğinde en çok ses getiren uygulamaları göstermeye çalıştık. İlerleyen yıllarda oyunlarla daha çok kullanılacak bu teknolojinin farklı bir. versiyonunu paylaşmak dileğiyle, bizimle kalın 🙂

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz