Evet doğru tahmin ettiniz, online trollerden bahsediyoruz. Yapılan bir araştırmaya göre troller genellikle erkek ve psikopatik, sadistik eğilimlere sahipler. Araştırmada ön plana çıkan satırbaşları şöyle:

  • Trollük negatif psikolojik sonuçları olan antisosyal bir davranıştır.
  • Trollük yapma eğilimi cinsiyet ve kişiliğe göre değişiyor.
  • Trollük sadistik ve psikopatlık eğilimi olan erkeklerde daha fazla görülüyor.
  • Troller empati yeteneğinden genelde yoksunlar fakat psikopatik özellikleri bu durumu dengeliyor.

Trolllük doğuştan geliyormuş

Trollerlerle başı belaya girmeyeniniz yoktur. Sizi sinirlendirirler, enerjinizi son damlasına kadar emerler ve onlara cevap vermek Pandora’nın Kutusunu açmak gibidir. Fakat eninde sonunda onların sizin bizim gibi zararsız ve sadece eğlence peşinde olan insanlar olduğunu düşünürüz. Tekrar düşünün! Gerçi eğlence peşinde oldukları doğru fakat görünüşe bakılırsa pekte zararsız değiller.

413 kişinin (%63 kadın, %36 erkek, %1 diğer) katıldığı deneyde, ortalama 23.37 yaşındaki denekler öncelikle sadistik, psikopatik eğilimleri hakkında teste tabi tutuldular. Daha sonra onlara online bir anket yapıldı. Sonuçlar gösterdi ki erkekler, kadın deneklere göre trollük yapmaya daha yatkın ve psikopatik, sadistik eğilimler bunu daha da körüklüyor. Yüksek psikopatik yatkınlığı olan kişiler, kurbanlarının duygusal zaaflarını tahmin edebiliyor ve buna uygun empatik bir strateji geliştiriyor. Kurbanlarının yaşadığı duygusal gerilimlerin de onları pek etkilemediği görülüyor. Sonuç olarak Trollerin usta manipülatörler olduğu kanısına ulaşıyoruz.

Anlıyoruz ki bir trolle uğraşmak örümcek ağında debelenmekten farksız. O halde hep birlikte sloganımızı haykıralım: “Don’t feed the troll!”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz