2019 E-Ticaret sektöründe kurallar önceki yıllardaki değişimlere oranla biraz daha sert değişecek. Bu durumun sinyalleri henüz 2019’un ilk çeyreğinin tamamlanmasına rağmen hissedilmeye başladı. BigCommerce firması amerikalıların %51’inin e-ticaret alışverişini geleneksel alışverişe göre daha çok sevdiğini ve %94’lük bir kısmının ise en az bir kez internetten alışveriş yaptığını söylüyor. İstatistiklerde olan artışları her ülke için benzer seviyelerde takip etmek mümkün görünüyor.

“E-ticaret gelecektir”

Jack ma

AliBaba kurucusu Jack Ma ise herkesin e-ticarete geçmesi gerektiğini WTF konuşmasında tekrar dile getirdi. Teknolojinin önde gelen birçok ismi dijital dönüşümlerin artmasının şirketlerin geleceği için en büyük sigorta olduğunu doğruluyor.

jack ma e ticaret

İşte 2019 yılının e-ticaret sektöründe oluşturduğu beklentiler.

  • Nesnelerin İnterneti ve E-ticaret etkisi

2021 yılında sektörlerdeki işlerin %71’inin nesnelerin interneti ile ilgili bir ürün kullanacağı ön görülüyor. Bu alanda yapılan yatırımların 2021 yılında en büyük genişlemesine ulaşacağı ön görüsü ile birlikte gelecek yıllarda bu oranın hızla artması da muhtemel görünüyor. Drone araçlar aracılığıyla lojistik düzenin yenilenmesi son kullanıcıyı en çok ilgilendiren yeniliklerden biri olarak dikkat çekiyor.

  • Mobil Ticaret Etkisi2020 yılında akıllı telefonları kullanan insan sayısının 4.7Milyar kişi civarına geleceği bekleniyor. Bu durum oldukça yüksek bir oranda insanın mobil yazılımlar kullanacağını ve ticaret dengesinin mobil cihazlar üzerinde olan hakimiyete göre sıralanacağını gösteriyor. PWA gibi son zamanlarda önemini oldukça artıran katmanlar ise gelecekte daha çok konuşulacak. Firmaların kendi başlarına sundukları mobil uygulamalar yerine ise daha çok ortaklı platformları göreceğiz.
  • Sanal Gerçeklik ve E-ticaretSanal gerçeklik sistemleri özellikle tekstil ve kozmetik gibi alanlarda sektörün lokomotiflerine çok büyük avantajlar sağlayacak. Kullanıcılar buralardaki deneyimleri sonucunda alışveriş memnuniyetlerini en üst noktalara taşıyacaklar. IKEA’nın kullanıcıları için yaptığı
  • Yapay Zeka ve Makine ÖğrenimiMakine öğrenimine bağlı satış sistemleri kullanıcı deneyimlerine odaklanarak maksimum dönüşüm alınmasını sağlıyor. Böyle bir sistem kullanıcıların her davranışını kaydediyor. Site içerisinde gezindikleri bölgelerin ortak özelliklerine göre bir sıcaklık haritası oluşturuyor ve dinamik alanları bu tercihler doğrultusunda güncelleyip test ediyor. Bu tarz sistemlerin örneklerini çok fazla deneyimlediğimizi söyleyemeyiz. 2019 yılında ise birçok e-ticaret firması benzer eğilimleri ölçümlemek için analiz yazılımları kullanıyor ve gelecekteki alt yapılarını benzer sistemlere uyumlu hale getirmeye çalışıyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz