Facebook logosu değişti, dün yapılan duyuru ile Mark Zuckerberg Facebook üzerinden yeni logoyu tanıttı. Yeni logo sosyal medyada kısa sürede alay konusu olmayı başardı. Logoyu teknik olarak incelemek bir yana insanlar Facebook ile ilgili şikayetlerini dile getirdiler.

Facebook yeni logo 2019

Facebook Logosu Değişti

Facebook logosu değişti peki kullanıcılar açısından bunun bir önemi var mı? Facebook ilk çıktığı günlerden beri kullanıcılara sade bir deneyim yaşatmayı hedefledi. Kullanıcılar farkında bile olmadan aslında Facebook’un yorucu olmayan tasarımı sayesinde bu platformda geçirdikleri süreleri anlamadılar bile. Facebook’un ilk çıktığı dönemleri hatırlarsak ki 2004 yılıdır. Hayatımıza giriş süresi ise 2007 civarında artmaya başladı. Bu zamanlarda Facebook logosu şaşırtıcı olmayan fakat diğerlerinden farklı bir tasarıma sahipti. Farklılık bir ikon veya renkler sayesinde değildi. Facebook fontlarla düz beyaz renkle tanımlanmış bir logoydu

Facebook logosunu kim tasarladı diye merak edenler için Mike Buzzard burada Facebook logosu nasıl tasarlandı anlatıyor. Mike Buzzard, Facebook ilk logo tasarımında tasarımcılara yönerge bile vermediklerini söylüyor.

Facebook İtibarı

Facebook logosu 2019 yılında dün yapılan açıklama ile değişti değişmesine de kullanıcılar neden sosyal medyada logoya tepki gösterdi. Amaç üzüm yemek değil desek yeridir.

facebook yeni tasarım

Facebook logosu 2019 tasarımı firmalar için tekrar gösterdi ki kitleyi yönetirken her zaman onların sorunları ile ilgilenmek gerekiyor. Dün Twitter ve Facebook üzerinde #facebook etiketinde onbinlerce kişi Facebook ile ilgili şikayetlerini dile getirdiler. Bu durumda Facebook’un yeni kimlik geçişi ne kadar başarılı olur bilinmiyor. İnternette yer alan haberlere göre Pazarlama uzmanları bu değişiklikle beraber Facebook’un eleştirilen noktalarda yapısında değişikliğe gidileceğini de savunuyor.

facebook yeni logo

Facebook tüm platformlarına uygun renkleri ve yeni fontunu yayınladıktan sonra önümüzdeki günlerde yapacağı değişiklikleri daha çok merak etmeye başladık.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz