Microsoft surface teknolojisinden vazgeçmiyor ve çalışmalarını sürekli olarak bu alanda geliştirmeye devam ediyor. Microsoft bilindiği üzere dünyanın en çok satılan yazılımı ünvanına sahip. Son kullanıcıların büyük bir bölümü tarafından emsali neredeyse bilinmeyen bu şirket surface denilen bir teknolojiye odaklanıyor.

Microsoft surface teknolojisinden vazgeçmiyor diyoruz fakat bu teknolojiyi sürekli geliştiriyor demek doğru olacaktır. Microsoft surface teknolojisinin ilk kullanımları bir masanın üzerindeki cam ekranda gerçekleşmişti. Bu ilk gösterim günlerinde kullanıcıların hayal güçlerini zorlayan bir ses getirmişti. O zamanlar cep telefonlarının dahi dokunmatik teknolojisinin çok gelişmediği düşünüldüğünde, evin içerisindeki masanın bilgisayara dönüşmesi mucizeviydi.

microsoft surface gösterim günü
teknolojiyi kullanan microsoft surface hayranları ve gösterim günü
microsoft surface teknolojisi
microsoft surface teknolojisinden vazgeçmiyor

Microsoft ve Apple arasında her zaman büyük farklılıklar olmuştu. Bu farklılıklar neredeyse internetin ilk günlerinden beri aynı rekabet alanlarını kapsıyor. Bu rekabetin belki de en önemlisi, Apple’ın kendi bilgisayarlarını çıkarmasıydı. Microsoft bunu hemen yapmadı. Düzinelerce şirketten bir Windows PC satın alabilirsiniz, ancak Microsoft’u değil. Apple’ın birlikte çalışması için tasarlanan sıkı donanım ve yazılım sistemini kullanmasına neden olan bir şey. Ancak yıllarca, Microsoft’un kendi Windows donanımını yapması kaçınılmaz görünüyordu ve Haziran 2012’de şirket orijinal “Yüzey hattını”  görücüye çıkardı.

Surface ve Surface Pro’nun çıkışı iPad’in de o sırada popülaritesinin artmasına neden oldu. Fakat Microsoft kendi tabletlerini üretti ve bunu birkaç yenilikle birlikte pazara sundu. Birincisi ve en önemlisi, her iki cihaz da klavye kılıfı aksesuarlarıyla birlikte duyuruldu ve bu da “gerçek iş” yapılması için iPad’den çok daha uygun hale getirildi. Halen bu şekilde dokunmatik klavyelerle hızlı bir yazı yazmak biraz zor. iPad’lerin ilk günden itibaren klavye desteği vardı, ancak Surface ve Windows 2012’de dokunmaktan ziyade klavye ve fare kontrolüne çok daha uygundu. Bu ayrım gerçekten kullanıcıları dağılımlarının yapılandırılmasına neden oldu. Yaratıcılığına güvenen kişiler ve yazılımcılar gibi bir ayrım diyebiliriz.

Ancak Surface, çıkarılabilir bir klavye aksesuarının yanında yapılan bir tableti ilk kez gördüğümüz sistemin adıydı. Konsept basitti: Excel sayfaları ve sunumların arasında gezinmek için klavye kullanın ve ardından dokunmatik merkezli bir tablet görünümü için klavyeyi çıkarın. Ancak, çoğu zaman olduğu gibi, şeytan ayrıntıdaydı – ve ilk Yüzey cihazları tam da bu bilgileri doğru anlamadı.

Teknoloji meraklılarının çoğu bir MacBook dokunma çubuğunu, herhangi bir amaca hizmet etmediğini söyleyerek beğenmemiş olsa da, Microsoft dokunma çubuğuna sahip olma fikrini ciddiye almış gibi görünüyor.

microsoft sutface teknolojisinden vazgeçmiyor
microsoft surface teknolojisinden vazgeçmiyor
microsoft surface teknolojisinden vazgeçmiyor
microsoft surface kalem teknolojisinden vazgeçmiyor

Microsoft Surface Teknolojisinden Vazgeçmiyor

Microsoft, dokunmatik ekranı etkileşimi sadece ekrandan tüm cihaza taşıyacak “akıllı kumaşlar” üzerine bir patent başvurusunda bulundu. Böyle bir teknoloji, tablet ve dizüstü bilgisayarlardan giyilebilir ürünlere ve hatta ev mobilyalarına kadar çok çeşitli uygulamalara sahip olacaktır.
Ekrana dokunmakla yalnızca aygıtlarla etkileşime geçmek sıkıcı hale geliyorsa, şansınız yaver gidiyor. Microsoft tarafından yapılan son patent başvurularına göre, dokunma girişinin geleceği akıllı kumaşlarda yaşıyor.

Microsoft, akıllı yapay kumaş teknolojisini Yüzey aygıtlarına eklemeyi planlıyor ve dokunmatik ekranın yanı sıra onlara ekstra bir kullanıcı arayüzü sunuyor.

Patente göre, teknoloji kumaşlara entegre dokunma sensörleri içererek herhangi bir yüzeyi  kapasitif bir giriş cihazına dönüştürür. Microsoft akıllı kumaş için herhangi bir plan ortaya koymamış olsa da, bunun için olası kullanımları öngörmek kolaydır.

Microsoft ve Steelcase, insanların fikirden konsepte ve uygulamaya sorunsuz bir şekilde akmasına yardımcı olmak için yer ve teknolojiyi bir araya getiren sürükleyici bir ekosistem geliştirdi.

Yeni Surface teknolojisinde Apple cihazlarını hatırlatan keskinlik ve dayanıklılık hissi veren yüksek kaliteli bir magnezyum alaşımı kullanır. Apple kullanıcılarının bir çoğu iPad gibi Apple ürünlerinin emsalinin bulunmadığı konusunda hemfikir. Microsoft Surface’in iddiası da tam bu noktada başlıyor. Yeni nesil Surface teknolojisinin hem görünüm hem de kullanım açısından iPad teknolojisinden daha iyi bir konumda olduğu söyleniyor. Ancak masanızda otururken iPad kullanmak başka bir şeydir; Microsoft Surface’i kullanmak için her dakika masada tutmak başka bir şeydir.

Surface ve iPad cihazlarını uzun süre kullanmış biri olarak, kişisel kullanım için de tasarım ve sunum gibi kullanımlar için de iPad’in daha kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Fakat eğer bir windows kullanıcısıysanız Surface’i hemen denemelisiniz. Masaüstü bilgisayarınızda yapabildiğiniz herşey Surface’de de yapılabiliyor. Üstelik her yere taşınabilir olduğu düşünülürse, eski bilgisayarınızı şimdiden satmayı düşüneceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz